Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012
ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ"


"ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ" τιτλοφορείται το μυθιστόρημα της αγαπητής Δήμητρας Τράκα.Σε βολικό για την ανάγνωση σχήμα,σελίδων 207,εκδόθηκε το Μάιο του 2012 απο τις εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ. Η ηρωίδα του βιβλίου μια εκρηκτική προσωπικότητα, βαθιά συναισθηματική,περιπλανιέται στους δρόμους της αγάπης,που άλλοτε την οδηγούν σε ξέφωτα και άλλες φορές σε θλιμμένες κρυψώνες.Ο Αλέξανδρος,ένας νέος με όλα τα σωματικά χαρακτηριστ
ικά ως εφόδια,ικανός να αγαπήσει και να αγαπηθεί,οδηγείται στη δίνη της πιο επώδυνης απουσίας....Μέσα απο κακοτοπιές και αποφάσεις παρορμητισμού,δοκιμάζεται το εσύ και το εγώ,που στο γάμο με θαυμαστό τρόπο,γίνεται μεγαλόπρεπο ΕΜΕΙΣ.Το βρίσκουν τελικά οι δυο νέοι μας "....Γιατί απο εσένα έμαθα πως η πραγματική ευτυχία δεν είνα αυτή που νιώθουμε μόνοι μας,αλλά αυτή που δημιουργείται,όταν αυτοί που αγαπάμε είναι ευτυχισμένοι,άρα μαζί τους και εμείς..."


Με γλώσσα ανάλαφρη,διαλόγους απλούς,καθημερινούς,χωρίς εξωραισμούς η Δήμητρα μας μεταφέρει το ρυθμό της συμπρωτεύουσας,που επάξια έχει το τίτλο της ερωτικής πόλης!
Δήμητρά μου είσαι νέος άνθρωπος,γλυκός και πολύ εκφραστικός.
Έτσι να συνεχίσεις και να μας 'κεράσεις" και άλλα όμορφα απο τη φοντανιέρα του μυαλού και της καρδιάς σου!!!!!
Με τη αγάπη μου
Σωτηρία Κυρμανίδου (συγγραφέας)
Ένα κορίτσι, ήσυχο και καλοπροαίρετο, που λαχταρά να ρουφήξει τη ζωή και ν' απλώσεις τα φτερά της, γεμίζοντας το μυαλό και την ψυχή της με εικόνες κι εμπειρίες... Θα μεταμορφωθεί... Θα γίνει η γυναίκα η δυναμική, εκείνη που ξέρει να πατά γερά στα πόδια της, που δεν φοβάται να τολμήσει, να διεκδικήσει, να πονέσει... Για να έρθει ο έρωτας... Ο έρωτας; Θα είναι κυριαρχικός κι απόλυτος για να την κυριεύσει ή θα μείνει ανάμνηση με πικρή γεύση στο τεφτέρι της ζωής της; "Ίσως κάποτε να ήταν απλώς κάτι σαν όνειρο...", ξεκινάει η συγγραφέας, κι εγώ θα πω πως ευτυχώς έγινε πραγματικότητα!

Καλή συνέχεια Δήμητρα και κάθε επιτυχία!!!


Βασιλική Λεβεντάκη (συγγραφέας)
Η Αλεξάνδρα δεν είναι απλώς μια ιστορία αγάπης. Η κυρία Δήμητρα Τράκα που αποδεικνύεται σαν ένα άτομο με πλούσιο συναισθηματισμό κι ευαισθησίες, έρχεται με το βιβλίο της να μας υπενθυμίσει κάτι που έχουμε χάσει τις τελευταίες δεκαετίες και αυτό είναι η αληθινή ανιδιοτελής αγάπη. Στην αληθινή ανιδιοτελή αγάπη παύουμε να είμαστε ο εαυτός μας. Την στιγμή που θα συναντήσουμε το άλλο μας μισό κάτι μέσα μας, μας κάνει να το νοιώσουμε. Όταν έρθει αυτή η στιγμή απλά το γνωρίζουμε. Αγωνιζόμαστε, συμβιβαζόμαστε, προσπαθούμε ακόμη και όταν πονάμε δεν τα παρατάμε. Η αληθινή αγάπη είναι που κτίζεται κάθε στιγμή, κάθε λεπτό και πολλές φορές με πόνο και δάκρυα. Όταν κάτι χαλάει προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να το διορθώσουμε κι όχι να το πετάξουμε για να πάρουμε άλλο. Όλα αυτά μας τα υπενθύμισε η κυρία Τράκα και οι περισσότεροι από εμάς είμαι σίγουρος ότι το είχαμε ανάγκη.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην κυρία Τράκα και να συνεχίσει με την πένα της να μας υπενθυμίζει αλλά και να μας προβληματίζει, για το πως ήμασταν κάποτε και μήπως θα πρέπει να επιστρέψουμε στην αθωότητα και τα συναισθήματα. Εξάλλου όπως τα ένστικτα είναι για τα ζώα, έτσι και τα συναισθήματα είναι για τους ανθρώπους.........


Χρήστος Λαμπρούδης (συγγραφέας)
Διάβασα το βιβλίο "Αλεξάνδρα" της Δήμητρας Τράκα.

Να πω για άλλη μια φορά πόσο χάρηκα που ήμουνα η τυχερή της κλήρωσης της υπέροχης ομάδας των Βιβλιόφιλων και να ευχηθώ στην Δήμητρα Τράκα που το προσέφερε να είναι πάντα τυχερή και να δει το μωρό της-το βιβλίο της εννοώ, να πετυχαίνει.


Επίσης θέλω να την ευχαριστήσω για το όμορφο ταξίδι που έκανα μέσα από το όμορφο μυθιστόρημά της, γραμμένο με γραφή απλή (χωρίς να γίνεται ποτέ απλοϊκή), κατανοητή, χωρίς υπερβολές ούτε λεκτικές μα ούτε και συναισθηματικές ενώ η υπόθεση προσφερόταν. Εύχομαι και πάλι καλή επιτυχία και έμπνευση και δημιουργία για να έχουμε όλες τη χαρά να διαβάσουμε σύντομα το επόμενό της.


Σας παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα:


... Ο κρύος αέρας τον κτυπούσε με μανία στο πρόσωπο και η αλμύρα στα χείλη του τον έτσουζε γλυκά. Νόμισε για μια στιγμή πως είχε τη γεύση του φιλιού της. Έβλεπε μέχρι εκεί που τελείωνε η γραμμή της θάλασσας και αναρωτιόταν σε ποια θάλασσα να ταξίδευε εκείνη τώρα. Σε ποια Αλεξάνδρεια να ήταν τώρα η δική του Αλεξάνδρα... Την ήθελε κοντά του. Κι αν όχι εκείνη, έστω κάτι δικό της, που να μπορεί να το αγγίξει. Να νοιώσει ότι αυτό το είχε αγγίξει εκείνη πριν από αυτόν.


Έκλαψε. Έκλαψε πολύ και δυνατά. Η φωνή του νόμιζες πως ήθελε να φτάσει σ' εκείνη. Πονούσε τόσο που δεν την είχε κοντά του. Κάθισε στην άμμο και έκανε το σώμα του ένα κουβάρι.


"Σ' αγαπώ!" φώναξε. "Πού είσαι;"


Τη φωνή του κάλυψε το επόμενο κύμα...........


ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΓΟΥΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου