Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 1 Αυγούστου 2013

Η κριτική για το βιβλίο μου από την πολύ καλή φίλη και συγγραφέα Κάκια Ξύδη.

Με άρωμα Ελλάδας είναι διαποτισμένη η ιστορία της Δήμητρας Τράκα, Ένα σμαράγδι για δύο. Με την θάλασσα να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο να παίρνει τις πίκρες και τους καημούς, τα λάθη και τα πάθη να τα ξεπλένει και να τα γυρίζει πίσω με το επόμενο κύμα εξαγνισμένα. Να βουτάς στα νερά της και να νιώθεις ξαναγεννημένος έτοιμη να πάρεις την πιο δύσκολη απόφαση. Και στα καλά και στα κακά η θάλασσα εκεί. Είτε αυτή είναι στην αγαπημένη της παραλία στην Θεσσαλονίκη, είτε στην Αλεξάνδρεια, είτε στη Νάξο. Παρουσία της πάρθηκαν όλες οι αποφάσεις, δόθηκαν λύσεις στα αδιέξοδα της καρδιάς, και από εκείνη η ηρωίδα του βιβλίου της Δήμητρας Τράκα ζητά την κάθαρση, που μόνο εκείνη μπορεί να δώσει.
Ερωτήματα που δεν μένουν αναπάντητα μας δείχνουν πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει κανένας με την αγάπη. Πόσο κοστίζει η ευτυχία. Πού μπορεί να σε οδηγήσει το απόλυτο συναίσθημα κάποιες φορές αλλά αν και κατά πόσο ορίζουμε την ζωή μας, τα θέλω μας, την μοίρα μας. Και τελικά ποιος οδηγεί τα βήματά μας. Η θέλησή μας, ο Θεός ή η ίδια η ζωή που με την σοφία της δίνει την λύση που εμείς δεν είχαμε καν φανταστεί.
Η λεπτομερειακή γραφή της Δήμητρας Τράκα και το προσεγμένο κείμενο χωρίς λάθη σε παρασέρνουν, συμπάσχεις κάθε στιγμή με την ηρωίδα της, ταυτίζεσαι. Δεν σε αφήνουν να έχεις δεύτερες και τρίτες σκέψεις είσαι απόλυτα δοσμένος στην ιστορία της που με τόση μαεστρία πλέκει. Ένα θα σας πω, κατά την προσφιλή μου συνήθεια να διαβάζω στο τραίνο πηγαίνοντας σπίτι μου, απορροφημένη στο βιβλίο έχασα την στάση μου και κόντεψα να φθάσω στο αεροδρόμιο…
Καλή επιτυχία σου εύχομαι Δήμητρα σε εσένα και στο αγαπημένο σου Σμαράγδι, γιατί αξίζει να βρείτε την ευτυχία που σας αρμόζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου