Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016


Όταν ο έρωτας έφερε την αγάπη...

Γράφει η Δήμητρα Τράκα


Ο έρωτας λένε δεν έχει ηλικία. Δίκιο έχουν. Ο έρωτας λένε δεν είναι ρατσιστής. Δίκιο έχουν. Ο έρωτας λένε σου παίρνει τα μυαλά. Πάλι δίκιο έχουν. Ο έρωτας φέρνει την Άνοιξη στη ζωή σου. Βεβαίως κι έχουν δίκιο. 
Είσαι ερωτευμένος όταν χιλιάδες πεταλούδες γαργαλούν το στομάχι σου όλο το εικοσιτετράωρο. Είσαι ερωτευμένος όταν νομίζεις πως κάθε βράδυ τ' αστέρια ανάβουν για να βλέπεις καθαρά τα όνειρά σου. Ερωτευμένος είσαι όταν δεν θες να λούσεις τα μαλλιά σου για να μυρίζεις καθώς κοιμάσαι το άρωμα του χεριού που τα άγγιξε. Ερωτευμένος είσαι όταν το εικοσιτετράωρο σου φαίνεται μικρό όταν είστε μαζί και μεγάλο όταν οι ώρες δεν περνούν για έρθει η στιγμή του πολυπόθητου ραντεβού.
Έρωτας είναι όταν κοιτάς κάποιον στα μάτια και καθρεφτίζεται εκεί όλος σου ο κόσμος...
Η αγάπη όμως πότε έρχεται;
Την φέρνει λένε ο έρωτας κρατώντας την από το χέρι και την ακουμπά στην καρδιά σου, όταν το ερωτικό φιλί σου έχει τη γεύση του παλιού γλυκού κόκκινου κρασιού. Τότε, είσαι έτοιμος να νιώσεις την αγάπη. Όταν ξέρεις ότι δεν ζεις για τη μια στιγμή αλλά για το πάντα. Όταν οι πεταλούδες στο στομάχι κουράστηκαν κι έφυγαν, αλλά άφησαν πίσω τους όλη την ομορφιά τους. Όταν τα βράδια δεν μετράς πόσα άστρα άναψαν για εσένα, αλλά και μόνο που κοιτάτε τον ίδιο ουρανό, νιώθεις ευχαριστημένος. Όταν κλείνεις τα μάτια σου και δεν σκέφτεσαι πως δεν σου αρκεί η μυρωδιά ενός αρώματος, αλλά εξακολουθείς να νιώθεις πως είσαι στην αγκαλιά του. Όταν είναι η πρώτη σκέψη σου το πρωί και η τελευταία το βράδυ στην προσευχή σου. Όταν δεν μετράς τα λεπτά που θα εμφανιστεί, αλλά παρακαλάς να είναι καλά όπου κι αν είναι και τότε τα λεπτά γίνονται δευτερόλεπτα γιατί νοιάζεσαι ακόμα περισσότερο.
Κι εκεί που βιώνεις την ολοκλήρωση, είναι όταν σκουπίζεις το δάκρυ και η θλίψη δίνει τη θέση της σ' ένα χαμόγελο. Όταν απλώνεις το χέρι για να ζητήσεις ή να δώσεις βοήθεια και η καρδιά σου γεμίζει από ένα αίσθημα ευφορίας, γιατί ξέρεις ότι δεν θα είσαι ποτέ μόνος. Γιατί δεν υπάρχει πια το εγώ και το εσύ, αλλά το εμείς. Γιατί δεν σε νοιάζει ακόμα κι αν χρειαστεί να θυσιαστείς. 
Αγάπη είναι όταν κοιτάς κάποιον και η ευτυχία σου πηγάζει από την ευτυχία που βλέπεις στα μάτια του...
Και η μαγκιά είναι όταν ο έρωτας σου φέρει την αγάπη, εσύ να μην τον ξεχάσεις. Να μην τον παραμερίσεις. Αλλά να τον ζεις ακόμα πιο έντονα. Γιατί η αγάπη δύσκολα φεύγει όταν πάρει θέση στο θρόνο της καρδιάς σου. Ο έρωτας όμως είναι αυτός για τον οποίο πρέπει να δίνεις εξετάσεις κάθε μέρα και να είσαι έτοιμος να τον νιώθεις κάθε στιγμή. Γιατί αν η αγάπη σου χαρίζει την απόλυτη ευτυχία και γεμίζει τη ζωή σου, ο έρωτας την ομορφαίνει!!!    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου