Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Ελλάδα... μύρισε Χριστούγεννα!!!


Γράφει η Δήμητρα Τράκα

Μέρες Άγιες και η χώρα μας φορά τα γιορτινά της, για να υποδεχθεί τη γέννηση του Θεανθρώπου, αλλά και για να ξεκινήσουν καινούργιες σελίδας ιστορίας, αφού αποχαιρετά έναν χρόνο και καλωσορίζει έναν ακόμα.
Πολύχρονα λαμπιόνια, χρώματα φωτεινά και μουσικές χαρούμενες στολίζουν τις πόλεις και τα χωριά. Δέντρα στολισμένα, φάτνες προσεγμένες, ευωδιές από κανέλα και γαρύφαλλο, γλυκές γεύσεις από σιρόπια εδεσμάτων, έντονες μυρωδιές από τους φούρνους που ψήνουν ολημερίς και λαμπερά χαμόγελα.
Άνθρωποι που για λίγο δικαιούνται να ξεχάσουν και να προσευχηθούν για το δικό τους θαύμα, για εκείνο που θα φέρει την ευτυχία στους ίδιους και σε εκείνους που αγαπούν.
Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι τα Χριστούγεννα για την Ελλάδα. Είναι όμως κι εκείνα τα ξεχωριστά και ιδιαίτερα, που βγαίνουν για λίγο από το σεντούκι του χρόνου και παραμένουν ζωντανά και αναλλοίωτα, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούργιοι.
Αυτή τη φορά φίλοι μου θα κάνουμε ένα ταξίδι σε όλη την Ελλάδα και θα ζήσουμε από κοντά έστω για λίγο, τη μαγεία του κάθε τόπου τις γιορτινές μέρες μέσα από τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του. Για πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο να ξεκινήσουμε το ταξίδι... 
http://now24.gr/ellada-mirise-christougenna/

2 σχόλια:

  1. Καλές γιορτές σε όλη την Ελλάδα μας και σε όλο τον κόσμο......με ευωδιές , με χρώματα,με μουσικές, με φώτα και πολλή αγάπη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές γιορτές να έχουμε Καιτούλα μου, όλος ο κόσμος κι εμείς!!!

      Διαγραφή